Política de privacitat

Darrera actualització: 29-03-2023

Aquest lloc web té només una finalitat informativa, i no recopila dades dels seus usuaris. Tanmateix, diverses de les pàgines que el conformen mostren un mapa incrustat, propietat d’OpenStreetMap (www.openstreetmap.org). Atès que per mostrar aquest mapa el navegador de l’usuari ha de contactar amb els servidors d’OpenStreetMap, cal que l’usuari sigui conscient que durant aquest procés la seva IP s’ha de transmetre forçosament al servidor.

Per tal de complir amb allò que indica el Reglament General de Protecció de Dades de la Unió Europea, els mapes del web estan bloquejats inicialment, i no es mostraran fins que l’usuari accepti les galetes i el contingut de tercers.

Si un cop acceptades les galetes i el contingut de tercers l’usuari canvia d’opinió, pot revocar el seu consentiment prement el botó que hi ha al peu d’aquesta pàgina. Tanmateix, cal que sigui conscient que el fet de revocar el consentiment no farà que la seva IP deixi d’estar enviada si anteriorment ha acceptat les galetes.

Per poder recordar les preferències de l’usuari en relació a les galetes i el contingut de tercers, aquest lloc web emet, quan l’usuari accepta les galetes, una galeta anomenada “euCookie”, que persisteix per defecte en el navegador de l’usuari durant un mes, de manera que durant aquest temps, i llevat que l’usuari l’esborri o que revoqui el consentiment, no li caldrà tornar a acceptar les galetes.

Què és una “galeta”?

Una “galeta” és un petit fragment d’informació que un servidor de pàgines web envia i desa en el navegador de l’usuari que està visitant aquell web. Cada cop que l’usuari carrega el lloc web, el navegador envia la galeta de nou al servidor, que d’aquesta manera pot seguir l’activitat de l’usuari. Les galetes s’utilitzen per recordar informació de l’usuari, com ara les preferències que pugui establir en visitar el web, les dades d’autenticació com a usuari registrat o les dades de la seva cistella de la compra, per exemple. També es poden fer servir per obtenir informació sobre els hàbits de navegació de l’usuari o dades del seu ordinador, com l’adreça IP, el sistema operatiu o el navegador que utilitza per visitar el lloc web.

Tipus de galetes

Les galetes es poden classificar de diverses maneres segons les seves característiques.

Segons la procedència, poden ser:

  • Pròpies: són aquelles que pertanyen al mateix domini o subdomini que apareix a la barra d’adreces del navegador, i són generades pel mateix web que estem visitant.
  • De tercers: són aquelles que pertanyen a dominis diferents del que s’està mostrant en la barra d’adreces del navegador, i es generen en altres llocs web. Això passa en pàgines que mostren contingut procedent d’altres dominis, com ara anuncis, per exemple.

Segons la persistència, poden ser:

  • De sessió: són galetes creades sense una data de venciment o un interval de validesa, i que per tant, existeixen només temporalment en memòria mentre l’usuari està visitant el lloc web. Aquestes galetes solen esborrar-se quan l’usuari tanca el navegador (tanca la sessió de navegació).
  • Persistents: són galetes que romanen en l’ordinador de l’usuari encara que aquest tanqui la sessió de navegació, i que tornen a ser enviades al web que les va crear cada cop que l’usuari torna a visitar-lo. Aquestes galetes persisteixen en l’ordinador de l’usuari fins a la data de venciment que hagi establert el lloc web creador de la galeta.
Galetes que fa servir aquest lloc web

Aquest lloc web estableix la galeta pròpia “euCookie”, que persisteix durant un mes, i serveix per recordar que l’usuari ha acceptat les galetes i el contingut de tercers, per no haver-l’hi de preguntar cada vegada.

Com administrar les galetes

Si l’usuari ho desitja, pot configurar el seu navegador per tal de decidir quines galetes accepta i quines no, o per esborrar aquelles que ja hagi pogut rebre. Cada navegador té maneres diferents d’implementar aquesta opció. Per saber-ne més, consulteu el manual del vostre navegador. Tanmateix, l’usuari ha de ser conscient que el fet de bloquejar les galetes pot causar que certes funcions del lloc web deixin de ser operatives.

L’usuari també pot revocar el consentiment atorgat en acceptar les galetes i el contingut de tercers clicant el botó que apareixerà sota aquest text si les galetes han estat acceptades anteriorment.

Les galetes estàn desactivades.
Accepteu les galetes fent clic a "Acceptar" al bàner.